Hoogsensitieve personen beschikken over een overvloed van deze ervaringen (dat wil zeggen: eigen betekenisvolle spirituele ervaringen- van visioenen, stemmen of wonderen). We lijken er bijzonder ontvankelijk voor te zijn. Deze ontvankelijkheid lijkt op bepaalde momenten in iemands leven toe te nemen
(Elaine N. Aron, hoogsensitieve personen)

Ik zag jou…

Een knul van 4 jaar oud, want dat zou je nu zijn. Ik was onrustig, kon niet slapen maar had mijn ogen gesloten. Ineens was je daar. ”Mama, het komt allemaal goed. Je bent goed genoeg”. Ik zag jou! Het baby’tje dat ik niet in mijn armen kon sluiten. Eindeloos zat ik te wachten of ik je zou zien, maar nu zag ik jou. Je knuffelde Nore en Joas intens. Je kwam uit school gerend. Dat is wat ik zag. En oja, je leek verdacht veel op je broer en zus.

Ik hoorde Joas, hij was onrustig dus ik vroeg je om even bij hem te kijken. Gewoon er te zijn. Maar Joas werd hysterisch wakker. Hij snakte letterlijk naar adem, waarop ik echt dacht dat ik een ambulance moest bellen. Joas wees: daar, daar. Je grote broer is bij je, ben je ervan geschrokken? Ja, zullen we hem dan vragen om weg te gaan?

Het was voor Joas nog te vroeg om je te ontmoetten. Voor mij was het alles wat ik nodig had.

(Hoog)gevoeligheid  in vele vormen

De boodschap hieruit? Hooggevoeligheid komt in vele vormen. Mijn kinderen hebben de bijzondere gave dat ze andere mensen of personen kunnen zien. Altijd met een boodschap. Een onderwerp waar ik zelf ook nog van schrik en zeker omdat het mezelf overkwam. En ik schaamde me er voor dat ik het had gezien en durfde het in eerste instantie met niemand te delen. Maar door de open ogen van mijn eigen kinderen zag ik dat het niets was om mij voor te schamen. Nore zei namelijk tegen mij: ”mama, joas zag toch iemand laatst”? Ja lieverd, dat klopt. Niks dus om je voor te schamen.

Een gave

Hooggevoeligheid komt in vele vormen en nog steeds leer ik nieuwe dingen. Maar wat een bijzondere gave hebben mijn kinderen en ik dus blijkbaar ook. De boodschap is duidelijk: meer aandacht mag er zijn voor de vele vormen van gevoeligheid en de kwaliteiten die je hebt als persoon.
En oja, je bent dus niet gek als je af en toe een prachtig beeld, droom, visioen, mensen of personen ziet. Het is de boodschap erachter die belangrijk is. Hoog sensitieve personen beschikken over een overvloed aan deze ervaringen. Je bent dus absoluut niet alleen. 

Mijn reactie

Hoe ik er inmiddels op reageer als mijn kinderen dit aan me vertellen? Door er te zijn, te luisteren wat ze zeggen en soms wat extra vragen te stellen. ”Wat zag je precies lieverd”, het is echt heel fijn en mooi dat je dat hebt gezien”. Ga mee in het verhaal van je kindje, luister oprecht en de boodschap zal naar je toe komen! Oja, en ik mag me minder schamen voor mijn eigen beelden, dromen en visioenen. Open ogen, open hart. Een bijzondere gave!