Ouderschapscursus Spiegelen

Het hart van een kind is als een fotografische plaat, klaar om alles te weerspiegelen waaraan het blootgesteld word (Inayat Khan)

Spiegelen

Als je in de spiegel kijkt, dan zie je wie jij bent, de buitenkant. Maar weet je dan ook wie je aan de binnenkant bent? Wanneer iemand je raakt met zijn of haar woorden, of je kindje raakt je door zijn of haar gedrag, dan noemen we dat spiegelen. Je kijkt letterlijk in de afspiegeling van wat er in jouw binnenkant leeft. Door te spiegelen leer je kijken naar jezelf, en vooral naar wat er omgaat in je onderbewuste. Je leert kijken naar wat je hebt gezien en geleerd als kind. En je krijgt ook een beeld over de gedachten en overtuigingen die de basis vormen van jouw conditionering. Spiegelen is voor mij een coach methode geworden waarbij ik je mag laten zien wat het gedrag van je kindje jou verteld, welke gedachten of overtuigingen daar nog voor liggen, maar bovenal mag ik je leren om deze te omarmen en uiteindelijk te helen.

Hoe werkt dat dan?

Als volwassene draag je vaak onbewust een gekwetst stukje in je mee dat te maken heeft met verschillende ervaringen uit onze jeugd. Ergens zijn onze behoeften en verlangens niet gezien, niet gewaardeerd of zelfs afgewezen. Omdat we niet willen worden herinnerd aan dit pijnlijke gevoel kiezen we een strategie om voortaan wel erkenning en liefde te krijgen. Als volwassene weet je niet welke delen van jezelf je hebt buitengesloten. Je bent geworden zoals je nu bent. Deze pijnlijke ervaringen komen omhoog als we zelf een kind krijgen. Kinderen staan vol in contact met zichzelf. Zijn eerlijk, open en raakbaar. En die geraaktheid geven ze aan ons door. Onze kinderen zullen dat net zolang spiegelen tot dat je er mee aan de slag gaat.

Cursus spiegelen

Tijdens mijn opleiding tot Spiegelcoach heb ik zelf ervaren hoe helend het kan zijn om je eigen gedachten, gevoelens of beperkende overtuigingen aan te pakken. Ik ging van: ik ben niet goed genoeg” naar ”ik ben goed genoeg zoals ik ben”, ”ik ben waardevol” en bovenal ”ik hoef niet mijn best te doen”. Mijn beperkende overtuiging ”ik ben niet goed genoeg” lag diep verankerd in mij door pijnlijke ervaringen uit mijn jeugd. Mijn kinderen bleven spiegels aanbieden waardoor ik bij het gevoel van niet goed genoeg zijn bleef. Maar door dit gevoel recht aan te kijken, de spiegels te ontcijferen kon ik uiteindelijk stukje bij beetje dit gevoel helen. En dat is absoluut een proces dat tijd nodig heeft.

Na de spiegelcoach opleiding kreeg ik een prachtig cadeau mee. Een cursus voor ouders om je mee te nemen in wat spiegelen is. Maar ook om naar de spiegels te kijken van je eigen kindje. Je eigen gedachten, gevoelens en beperkende overtuigingen mogen aangeraakt worden. Onderdeel worden van jouw verhaal en misschien wel helen.

Maak een begin

Tijdens deze cursus kan je daar een begin mee maken. Als je namelijk in de spiegel kijkt, dan kun je dingen zien die je anders niet kunt zien. Gericht op je eigen baby/kindje leer je hoe je anders naar zijn of haar gedrag mag kijken. Vanuit kwaliteiten en niet vanuit problemen.

Dit gaan we doen door middel van een stukje kennis en daarnaast werkvormen. Waarin je gaat kijken naar het gedrag van je baby/kindje en wat dat over jou zelf verteld. Mijn dochter heeft bijvoorbeeld een periode gehad waarin ze steevast zei: ”maar mama, ik doe toch mijn best”. Waarop ik antwoordde: maar lieverd, jij bent goed genoeg en je hoeft niet je best te doen. Het was datgene wat ik aan mezelf mocht zeggen. Ik hoefde mijn best niet te doen, want ik ben goed genoeg zoals ik ben, als Bianca, moeder, partner en als vrouw. Na de cursus zul je meer rust, balans en vertrouwen ervaren in je moederschap doordat je het gedrag van je baby/kindje beter begrijpt.

En ik help je vertalen!

Wat krijg je?

Groepsverband:

  • Drie keer 3 uur cursus spiegelen
  • Werkboekje met kennis + werkvormen
  • Vrijblijvend tussentijds vragen stellen
  • Rust, balans en vertrouwen in je moederschap

Het vraagt van jou als ouder om met durf en vertrouwen te groeien in je ouderschap!

Kosten: € 100,-

Vanaf heden ook te volgen 1 op 1. Je komt bij mij in de praktijk en samen gaan we drie keer drie uur aan de slag met het spiegelen zoals hierboven beschreven. Voor zowel jou als moeder of samen met je partner. Tot slot. Ben jij professional? en werk je met kinderen? Ook dan is deze cursus heel waardevol. Je kan casussen gebruiken vanuit je werkveld om meer te leren over jezelf. Je valkuilen, je kwaliteiten en je gedachten. Dit kan 1 op 1 met mij of in groepsverband. Houd mijn instagram in de gaten voor de cursus in groepsverband.

Wat krijg je 1 op 1:

  • Drie keer 3 uur cursus spiegelen
  • Werkboekje met kennis + werkvormen
  • Vrijblijvend tussentijds vragen stellen
  • Rust, balans en vertrouwen in je moederschap of in je professionaliteit

Kosten: € 115,-

Aanmelden kan via onderstaand formulier of via: hallo@biancavdberg.nl
Laat in het formulier hieronder weten of je 1 op 1 wil en of je een professional bent. En dan neem ik contact met je op.

Meld je aan voor de ouderschapscursus spiegelen