Geboren in gevoeligheid 

Geboren in gevoeligheid

Ik zie haar in de spiegel, ik zie haar als ik naar mijn kinderen kijk. Een meisje, geboren in gevoeligheid. Maar die pas de laatste jaren weet wat dat inhoudt, hoe het werkt en die nog steeds leert van haar kinderen, van de kennis, van anderen en vooral over zichzelf. Inmiddels weet ik dat er groeipijn nodig is om te leren, dichter bij je kern te komen en om uiteindelijk te kunnen omarmen en helen.

Dit verhaal gaat over een gevoelig meisje, dat door het gedrag van haar kinderen heen zichzelf opnieuw geboren mocht laten worden. Een meisje waarbij de prikkels soms te veel zijn, die geen zin heeft in sociale activiteiten omdat ze dan zoveel ”voelt”. Een meisje dat liever geen gesprekken voert omdat ze dat van tevoren al honderd keer heeft overdacht. Een meisje dat hoge pieken kent en diepe dalen. Emoties van verdriet, boosheid en woede. En ja ook dit meisje wordt wel eens boos op haar kinderen, zegt sorry en we vergeven elkaar. Maar het is ook een meisje met doorzettingsvermogen, met kennis, met kracht en met empathie. Een meisje met passie, die wil delen over haar verhaal voor herkenning en erkenning omdat er ”meer mensen zijn zoals ik”. Het was een reis om vanuit gedachten en overtuigingen te gaan naar omarming en heling. Stapje voor stapje werd het meisje zichzelf. Dichter bij haar kern, zeker nog met moeilijke momenten maar steeds vaker met dankbaarheid. Een meisje met een missie. Hooggevoeligheid uitdragen, zijn zoals je bent en dat is goed genoeg.

Online reader

In deze online reader neem ik je in vijf hoofdstukken mee in mijn reis als sensitieve moeder in het moederschap. Dat ziet er als volgt uit:

Hoofdstuk 1: Wat is hooggevoeligheid
Hoofdstuk 2: Hooggevoeligheid bij je kind
Hoofdstuk 3: Hoogsensitief ouderschap
Hoofdstuk 4: (Hoog)gevoeligheid in het moederschap
Hoofdstuk 5: Omarming en Heling

Ik deel in deze online reader mijn verhaal in combinatie met mijn kennis als pedagoog, kinder- en spiegelcoach gespecialiseerd in hooggevoeligheid. Je zult niet alleen meer kennis op doen over hooggevoeligheid maar ook een aantal praktische tips en handvaten komen aan bod in deze reader.

Ben jij op zoek naar?

 • Herkenning en erkenning in jouw verhaal als sensitieve mama.
 • Wil jij het anders doen als mama? Buiten het boekje om, buiten de gebaande paden.
 • Wil jij lezen hoe ik het ”anders” mocht doen. 
 • Wil je meer weten over hoogsensitiviteit in het ouderschap maar ook bij je kind.
 • Wil je meer weten over sensitief moederschap. 
 • Wil jij jouw eigen verhaal gaan maken
 • En sta je open om echt naar jezelf te kijken door de spiegels van je kinderen?

Dan is deze online reader een mooie start van jouw verhaal. Terug naar de kern, naar jezelf als sensitieve mama. 

Ja, ik wil geboren in gevoeligheid!

Geboren in gevoeligheid was voor mij een nieuw beginpunt. Niet alleen is het een document voor jou geworden maar was het voor mij ook helend om mijn verhaal op te schrijven. Ik hoop je een stukje herkenning en erkenning te kunnen geven want je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Wil je graag meelezen?

  Nu tijdelijk € 14,95 i.p.v. € 37,95

  Heb je na het lezen nog vragen? Wil je verder in gesprek omdat wat je gelezen hebt je raakt? Schroom dan niet om contact op te nemen via: hallo@biancavdberg.nl of via de contactpagina op deze website.