Coaching voor ouders

Kindercoaching

Jullie voelen als ouders je kindje haarfijn aan. Met alle liefde die jullie hebben proberen jullie voor hem/haar te zorgen. Maar toch lukt het nog niet. Je kan je daardoor onzkeer voelen in je ouderschap en je zou graag meer willen weten over het gedrag van je kindje. Dit kan gaan om onderwerpen als:

  • Slaap
  • Huilen
  • Boosheid/frustratie (zowel mondeling als fysiek).
  • Kind wat niet lekker in zijn/haar vel zit.
  • Kind wat niet graag alleen wil zijn.

Als ouders wil je het beste voor je kind en je wil dat het goed gaat. Je probeert te zorgen en te ontzorgen maar dat lijkt juist averechts te werken. Je wilt het liefst dit oplossen voor je kindje, maar hoe?

Aan de slag!

Als pedagoog, kinder- en spiegelcoach kan ik jullie helpen door meer inzicht te krijgen in het gedrag van je kind. Door middel van gesprekken met jullie als ouders gaan we aan de slag met waar jullie tegenaan lopen bij je kindje. Jullie hulpvraag staat centraal en door middel van spiegeling gaan we het gedrag van je kindje ont- dekken; we halen het deksel eraf. Dat wat jouw blinde vlek is als ouder komen boven water. Je gedachten, gevoelens en zorgen komen aan bod. Ik als coach sta naast jullie als ouder. Niet met een quick fix en een aantal tips. Maar wel met kennis, werkvormen en vooral het gesprek. 

Wat is kindercoaching

Als kindercoach begeleid ik jullie als ouders in jullie ouderschap. Je gaat leren hoe je vanuit je hart en door middel van communicatie weer in verbinding bent met jezelf, elkaar en je kind. Bij kindercoaching gaat het vooral over kwaliteiten en talenten. Samen gaan we op zoek naar die kwaliteiten en talenten van jezelf en je kind zodat je met veel meer rust, balans en vertrouwen het ouderschap tegemoet treed. Jullie kennen je kind(eren) het beste en weten ook wat werkt voor hem/haar. Jullie willen je begrepen voelen, herkenning en erkenning vinden. En wanneer dat plaats vind, zal dat ook bij je kind(eren) gaan gebeuren. Ze zullen zich meer begrepen en erkend voelen. Waardoor er uiteindelijk meer rust zal komen. Vanuit liefde ga je opnieuw met je hart verbinden, zodat je ook meer in verbinding staat met je kind(eren). Dat is vaak de wens en het uiteindelijke doel. 

Werkwijze

Tijdens een gratis telefonische intake van 30 minuten hebben we het over jullie vraag of het gedrag van je kind. Ik schrijf mee en voel vaak de spiegelboodschap al. Als ik dat voel kunnen we aan de slag. Het vraagt van jou als ouder om met open ogen opnieuw naar je kind te kijken en met durf en vertrouwen te gaan groeien in je ouderschap.

Vervolgens hebben we een eerste gesprek waarin we nader gaan kijken naar jullie vraag en het gedrag van je kind. Wat voel je erbij, welk gedrag laat het zien, wat hebben jullie al geprobeerd en wat nog niet. En zo ga ik nog veel meer vragen stellen aan de hand van de telefonische intake.

Daarna gaan we aan de slag. Afhankelijk van jullie vraag en de hoeveelheid informatie gaan we teruggeefgesprekken doen. Ik ga jullie de spiegels voorhouden die ik verkregen heb door jullie verhaal over je kind. We gaan ons samen verdiepen in wat kennis maar we gaan vooral kijken naar: welk thema/gedrag hebben we het hier over en geldt dat thema ook voor jullie als ouders. Geen handvaten en tips en geen quick fix maar wel hele mooie spiegels die zorgen voor meer begrip bij jezelf en hoe je kijkt naar je kind. Je valkuilen, gedachten en beperkende overtuigingen die je als ouders in je vroege jeugd hebt opgedaan zullen omhoog komen. Dat wat een hele tijd in je onderbewuste heeft gelegen komt nu aan het oppervlak. Je wil dit doen doordat je vanuit liefde opnieuw wil verbinden met je kindje en daardoor ook met jezelf. Bewustwording is een belangrijke stap daarin. Dat je dit leest is dan ook een hele mooie eerste stap.

Laten we samen aan de slag gaan!

Mocht ik merken aan de hand van onze gesprekken dat er coaching nodig is voor je kind. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden om ook je kind door mij te laten coachen. Dit geldt ook wanneer een van beide ouders vastloopt in zijn/haar gedachten, patronen of overtuigingen.

Wat krijg je?

 

 • Telefonische intake van 30 minuten (gratis). 
 • Consulten van 1 uur
 • Coaching als ouders (eventueel individueel).
 • Rust, balans en vertrouwen in je ouderschap.
 • Met nieuwe ogen kijken naar jezelf, je kind. Vanuit kwaliteiten en talenten.
 • Meer inzicht in je gedachten, overtuigingen en patronen.
 • Tussen de consulten is er altijd de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Prijs: €85,- euro inclusief btw

Aanmelden kan via onderstaand formulier of via: hallo@biancavdberg.nl
Mocht je geen reactie ontvangen. Check dan ook even je spambox.

Meld je aan voor coaching als ouders